Publicerad 26 jun 2012

Webb-TV: Tillväxtbolag att hålla koll på


I samarbete med det ideella entreprenörsnätverket Connect Öst visar vi tre av Connects mest aktuella bolag; Flow Factory, CathPrint och Entrans.

Connect Öst är en ideell förening vars syfte är att stimulera skapandet och utvecklingen av tillväxtföretag. Inom Connects nätverk finns entreprenörer, investerare och serviceproviders. Investerarna är bland annat affärsänglar, fonder och riskkapitalbolag som investerar i tidiga skeden. Bland Connects huvudpartners återfinns bland annat; Deloitte, Delphi Commercial Law, Grant Thornton, Nordea, PwC m.fl.

Flow Factory

Flowfactory är ett bolag som tagit fram en
plattform för att utveckla mjukvara 5-10 ggr snabbare än med manuella
och traditionella utvecklingsmetoder.


CathPrint

CathPrint är ett spännande MedTech bolag som kommit på en metod att
kraftigt reducera tillverkningskostnaden för medicinska katetrar.


Entrans

Entrans huvudsakliga verksamhet är inriktad på
energiförädling med ORC och värmepumpsteknik. Bolagets medarbetare har
lång erfarenhet från processindustri och energibranchen, i synnerhet
värmepumps- och kylmaskinssystem.

Samtliga av ovanstående bolag är behov av extern finansiering. Kontakta Connect Öst om intresse för att genomföra en investering finns.

 • Fakta om Connect Öst
 • Connect är en ideell förening som sammanför entreprenörer och tillväxtföretag med kompetens och kapital. Idén kommer från San Diego, USA. Sedan starten 1985 har Connect i San Diego fört samman resurser som pengar, marknad, ledning, partners, support-service och teknik med high- och biotech-entreprenörer.
   
  1996 reste Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin (IVA) och Riskkapitalföreningen (SVCA) till USA där de kom i kontakt med Connect. Två år senare presenterades idén till Connect på ett möte på IVA i Stockholm och som ett resultat av detta bildades “CONNECT Sverige”. Connect finns i stort sett hela Sverige, men varje region är dock enskilda föreningar. CONNECT är näringslivets alternativ och finansieras totalt av närmare 850 företag, institutioner och privatpersoner som årligen ger bidrag. Varje år läggs det ca
  28 000 ideella timmar per år från nätverket, vilket motsvarar ett värde av över
  26 msek/år.     

  Företag som POC, Packsize och Tobii är exempel på bolag som i sin linda genomgick CONNECTs processer.

  Mer information om verksamheten finns på www.connectost.se