“Vi har märkt ett växande intresse för trading”, säger Conny Myhrberg från BNP Paribas med anledning av det tradingexpo som arrangeras i Kista i april.

Publicerad 3 feb 2017

Sveriges största event för aktietraders

Lär dig mer om korta aktiespekulationer
De aktieintresserade som i första hand är intresserade av kortsiktiga placeringar – eller snarare mycket kortsiktiga placeringar – har nu något att se fram emot. Den 8 april arrangeras Sveriges största event för traders.

 – Vi har märkt ett växande intresse för trading, och vår profil passar väldigt bra för den här typen av arrangemang, säger Conny Myhrberg, som är Norden-ansvarig för börshandlade produkter på BNP Paribas i Paris.
BNP Paribas, som är en av de ledande aktörerna i Europa när det gäller just börshandlade investeringsprodukter, är en av arrangörerna av Swedish Trading Expo – det största expot om trading någonsin i Sverige. Den 8 april går det av stapeln på Kistamässan i Stockholm. Då kommer en rad traders och trading-intresserade att få tillfälle att inte bara träffas och utbyta erfarenheter, utan också lyssna till en lång rad av välkända föreläsare.
Hur definierar du Trading? 
– Det är placerare, i det här sammanhanget privata placerare, som hela tiden är aktiva på de finansiella marknaderna i syfte att utnyttja korta svängningar på marknaden. Motivet är naturligtvis att tjäna pengar, och vissa duktiga traders håller på med det här på heltid, berättar Myhrberg.
Det innebär att placeringstiderna är korta, från några dagar till minuter och till och med sekunder.
Finns det vissa trender när det gäller trading?
– Intresset har som sagt ökat, och de senaste 4-5 åren är det framförallt den strategiska professionella, eller semiprofessionella, tradingen som ökat. 
Men den kanske tydligaste trenden som Conny Myhrberg observerat under senare år är att allt fler kvinnor tradar. 
– Det har förmodligen att gör med att tradingen blivit allt mer mobil. Du behöver inte längre sitta klistrat vid en dator hela dagarna. Dessutom spelar information från sociala medier en allt större roll också när det gäller trading, tror han. 
På expot i april kommer innehållet att vara varierat. Allt från tämligen avancerade tradingstrategier till psykologin bakom tradingen kommer att belysas.
– Människor är trots allt inte robotar, och den psykologiska faktorn går inte att bortse ifrån, slår Myhrberg fast. 
– Det finns olika typer av trading. Oavsett vilken typ man ägnar sig åt så kommer alla att hitta något intressant, menar Myhrberg, som själv kommer att medverka som föreläsare vid expot. 
Andra i tradingsammanhang namnkunniga personer som medverkar är (bland många andra) Johnny Torssell, Tobbe Rosén, Peter Nilsson och Barbara Stewart.  
För anmälan och mer information om Swedish Trading Expo klicka här.
 
Hur ser de olika tradingsstrategierna ut och vilka typer av instrument är det lättast att handla i? Och, inte minst, hur mycket pengar kan man tjäna på trading? 

Det är några ämnen som tre kända traders tar upp i Investerarbrevets paneldiskussion.  För att läsa referat klicka här.