Svenska Bostadsfondens mest kända fastighet Gästgivaren 4 i Söderköping är nu såld.

Publicerad 31 aug 2012

Svenska Bostadsfonden säljer sin flaggskeppsfastighet


Svenska Bostadsfonden har under sommaren avyttrat tre av sina bostadshyresfastigheter. En av dessa är stoltheten Gästgivaren 4 i Söderköping.

Under sommaren stod det klart att Svenska Bostadsfonden säljer sina tre fastigheter, Gästgivaren 4 och 5 i Söderköping samt Pokalen 27 i Norrköping. Försäljningarna skedde efter intensiv uppvaktning från flera fastighetsbolag och är i enlighet med fondbolagets strategi.

– Affären berör fond 3 samt fond 7 och avkastningen i dessa affärer blev väl över vår målsättning om minst 40% värdeökning på eget kapital vid exit, säger Svenska Bostadsfondens vd Lars Swahn, i en kommentar kring affären.

Pokalen 27 i Norrköping förvärvades av fond 7 år 2009 och var den enda fastighet som Svenska Bostadsfonden ägde på orten.  Norrköping domineras av starka lokala fastighetsaktörer som under en lång tid uppvaktat fonden och efter ett attraktivt erbjudande valde fonden att sälja fastigheten av strategiska skäl. De fina fastigheterna Gästgivaren 4 och 5 i Söderköping köptes av fond 3 under 2006 och  såldes enligt plan i år.

– De två fastigheterna i Söderköping kommer att saknas, särskilt Gästgivaren 4 som tveklöst varit ett av bolagets vackraste och mest uppskattade innehav. Vi har också använt fastigheten flitigt i vårt marknadsmaterial. Som tur är har vi många andra attraktiva fastigheter att använda i kommunikationen framöver, konstaterar Lars Swahn med glimten i ögat.

 • Fakta om Svenska Bostadsfonden
 • •  Är Sveriges 15:e största privata fastighetsbolag inom bostäder
  •  Förvaltar ca 2,5 miljarder kronor och äger fastigheter på 17 orter i Sverige
  •  Vänder sig till både privatpersoner, företagare och institutionella investerare
  •  Minsta investeringspost är från ca 50 000 kr
  •  Investeringens löptid är 6 år
 • Mer information och prospekt går att beställa direkt från Svenska Bostadsfonden  via formuläret nedan;