Publicerad 1 mar 2019

Starkt resultat för Maha Energy

Brasilianska oljefält ger klirr i kassan
Det svenska oljebolaget Maha Energy AB, som utvinner olja i USA och Brasilien, redovisar en mycket stark utveckling för helåret 2018. Med hög och stabil produktion på de befintliga oljefälten samt en välfylld kassa är bolaget inte främmande för att börja leta efter nya förvärv.

– Vi har sagt hela tiden att vi ska ha fler ben att stå på, vilket innebär att vi behöver ett par ben till. När vi nu ser att våra tidigare förvärv ger frukt, vilket det gångna året varit vårt hundraprocentiga fokus, så kan vi nu börja snegla på förvärv, säger Maha Energys vd Jonas Lindvall.

– Det är nästa naturliga steg för oss, säger Lindvall, som däremot inte kan säga när ett eventuellt förvärv kan ske.

På en direkt fråga menar Lindvall också att bolaget helt klart prioriterar förvärv framför utdelningar till ägarna.

Det var i samband med publiceringen av förra årets fjärde kvartalsrapport som Jonas Lindvall den 28 februari medverkade på Pressträff Direkts webbsända pressträff (filmen kan ses i efterhand, se nedan).

Lindvall och bolagets finanschef Andres Modarelli kunde berätta att Maha redovisar en produktionsökning med det dubbla för helåret 2018, vilket betyder att förra årets rörelseresultat på drygt 22 miljoner USD var sju gånger högre än motsvarande resultat för 2017.

När det gäller bolagets oljefält i Brasilien, så beskriver Lindvall Tie-fältet som bolagets vekliga kassako medan Tartaruga-fältet har en mycket stor framtida potential med en stor uppsida. Mahas tredje oljefält i LAK Ranch, Wyoming, USA, är också det i produktion och genererar kassaflöde.

Det starka kassaflödet innebär att bolaget kan finansiera i stort sett hela sitt kapitalprogram med löpande intäkter.

– Vi kan låta vår kassa vara orörd, säger Lindvall.

Läs kvartalsrapporten här.

Se webbsändningen från Pressträff Direkt med Jonas Lindvall och Andres Modarelli