Investerare får dessutom tillgång till ett boende på en av Sveriges största golfanläggningar.

Publicerad 31 okt 2012

Stabil direktavkastning för hotellrumsägare


Nu erbjuds en ny investeringsform på den svenska marknaden med avkastningsgaranti. Investerare får dessutom tillgång till ett boende på en av Sveriges största golfanläggningar.

Investerare har nu möjligheten att förvärva ett nybyggt hotellrum på Lindö hotell utanför Stockholm.

– Investeringar i hotellrum är en ny investeringsform på den svenska marknaden. Investeringen sker i BRF-form på samma sätt som ett vanligt bostadsrättsförvärv. Upplåtelseformen är trygg och beprövad, vilket gör det möjligt att finansiera förvärvet med ett bolån. Investeraren får en stabil direktavkastning, från löpande hotellintäkter, i kombination med en attraktiv värdeökning, berättar Dan Astrén vd på Svenska Investeringsgruppen.

Attraktivt läge med högsäsong året runt
Lindö hotell ligger strategiskt beläget i Vallentuna mellan Stockholm och Arlanda Flygplats. Golfanläggningen är en av Sveriges största och har tre 18-håls banor och en 9-håls bana av pay-and-play karaktär. Hotellet omfattar 67 eleganta rum i kategorierna; Premium, Deluxe och Suite. Rummen har värderat av oberoende värderingsinstitut till 750 000, 1 000 000 respektive 1 500 000 kronor.

Lindö stoltserar även med en utmärkt konferensanläggning, restaurang, pro-shop, relax-avdelning, tennisbanor och natursköna promenadstråk samt närhet till storstaden. Konferensavdelningen håller hög kvalitet och lockar gäster även när det inte är högsäsong för golfen.

– En investering i Lindö Hotell har stor avkastningspotential och är särskilt intressant nu när räntorna är låga. Investeringen passar också flera målgrupper; investerare som är ute efter en utdelande investering till låg risk, livsstilsgolfare som gillar att sätta guldkant på tillvaron och företag som söker övernattningsalternativ. Direktinvesteringar i fastigheter bidrar dessutom generellt till en god diversifiering i investeringsportföljen genom att erbjuda en långsiktig avkastning till en lägre volatilitet än aktiemarknaden, förklarar Dan Astrén.

Ägarbolaget garanterar avkastning

Genom att teckna avtal med hotelloperatören garanterar ägarbolaget en årlig avkastning om minst 7 procent av köpeskillingen under de tre första åren. Det finns också goda förutsättningar att avkastningen blir högre än så.

–Redan när antalet sålda hotellnätter (beläggningen) på hotellet uppgår till över 50 procent beräknas avkastningen på investeringen bli omkring 8 procent. Under 2011 uppgick beläggningen för hotell i Stockholmsområdet till närmare 70 procent, berättar Dan Astrén.
 
Investerare har också möjlighet att höja avkastningen på eget kapital genom att finansiera förvärvet med ett banklån. På så sätt möjliggörs en hävstångseffekt på avkastningen.Vid investering genom Svenska investeringsgruppen erhåller investerare dessutom en ansenlig rabatt på köpeskillingen.

– Investeringen ger högre avkastning än banken och mindre risk än börsen. En annan fördel är att den inte bara är en tråkig investering på banken. Investerare med garantiavtal har även möjlighet att själva utnyttja hotellrummet på den vackra anläggningen under tio dagar per år, sammanfattar Dan Astrén.

Så investerar du
Mer information om investeringen och aktuellt prospekt hittar du här