Publicerad 8 jan 2016

Söderberg & Partners lanserar pensionsråd för KAP-KL via nätet

Rådgivning inom KAP-KL
Nu kan alla anställda inom kommun och landsting få personlig rådgivning om sin tjänstepension. Den webbaserade rådgivningstjänsten iRåd ger konkreta råd om hur pensionskapitalet kan placeras och vilka försäkringar som behövs.

– Tjänstepensionen är mycket viktig för den framtida pensionen. För det första ger den ett betydande tillskott till den allmänna pensionen, för det andra kan man få ett bra försäkringsskydd, säger Walter Nuñez, ansvarig för iRåd på Söderberg & Partners.

Din arbetsgivare betalar regelbundet in pengar till din tjänstepension. Gör du inget val hamnar dina pensionspengar i förvalsalternativet. 

– Det är en bra lösning för vissa, men passar långt ifrån alla. Därför är det viktigt med rådgivning så att man får rätt risknivå på sitt sparande och rätt försäkringsskydd, säger Walter Nuñez. 

Du som har KAP-KL har hittills inte fått någon som helst rådgivning. Det har pensionsrådgivaren Söderberg & Partners ändrat på. Alla som har KAP-KL har nu möjlighet att få rådgivning med den webbaserade tjänsten iRåd. 

iRåd ger komplett rådgivning 

iRåd är en webbaserad rådgivningsplattform. Du fyller i dina uppgifter, vilket tar 15 – 20 minuter. Sedan får du ett tydligt förslag på hur dina pensionspengar kan placeras och vilket försäkringsskydd som passar. 

Den rådgivning som iRåd ger grundas på Söderberg & Partners gedigna analys som har utvecklats under många år. I fondanalysen vägs många faktorer in, till exempel avgift, historisk prestation, förvaltare och riskprofil. 

– Denna analys kompletteras med varje persons egna preferenser som exempelvis hållbarhet, syn på risk och familjesituation. När man väljer placering är det viktigt att välja rätt fonder, men ännu viktigare är att få rätt risknivå, vilket iRåd säkerställer, berättar Walter Nuñez. 

Viktigt med rätt försäkringsskydd

Om det oväntade inträffar och du dör kommer din familjs ekonomi att påverkas. Därför är det viktigt att ha rätt försäkringsskydd. 

– Tyvärr har alltför många ett för dåligt försäkringsskydd. iRåd analyserar varje persons förutsättningar och rekommenderar om försäkringsskydd behövs och hur det ska utformas, berättar Walter Nuñez.


Se en film om iRåd nedan:

0
0
1
18
105
Laika Consultu AB
1
1
122
14.0

Normal
0

false
false
false

SV
JA
_X-NONE_

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:12.0pt;
font-family:Cambria;
mso-ascii-font-family:Cambria;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Cambria;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

  •  iRåd ger dig svar på: 
  • • Vilket försäkringsskydd passar mig och min familj? 
  • • Vilken risk borde jag ta i mitt sparande? 
  • • Vilket fondförsäkringsbolag passar mig och mina preferenser bäst? 
  • • Hur kan jag hitta de bästa fonderna för mig? 
  • Läs mer om iRåd här.
  • Vill du veta mer om iRåd? Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så kommer du att bli kontaktad inom kort.