Publicerad 11 nov 2019

Se filmerna från Investerarafton 5 november


Den 5 november medverkade de emissionsaktuella bolagen Oncology Venture och Chordate Medical på Investerarafton. Här kan du se filmerna med bolagens presentationer.

Oncology Venture 

Med en ny ledning på plats påbörjar nu läkemedels- och teknikbolaget Oncology Venture ett nytt kapitel i sin historia. Den nya ledningens uppdrag är glasklart: att ta bolagets precisionsläkemedel mot cancer till marknaden och synliggöra värdena i sin tekniska plattform. Oncology Venture genomför därför en fullt ut garanterad nyemission om 100 miljoner kronor. Det finns ett mycket stort intresse för bolagets lösningar från så väl cancerpatienter som forskningen, vården och läkemedelsindustrin. Sedan nyemission aviserades har aktien backat, men den nya strategin uppskattas av analytiker. Det internationella analyshuset Edison Group ser en rejäl uppsidan i aktien.

Chordate Medical

Chordate Medical är ett medicintekniskt bolag som utvecklat en patenterad och CE-märkt behandlingsmetod genom nervstimulering för kronisk nästäppa. Bolaget planerar att också lägga till kronisk migrän. Chordate redovisade tidigare i år positivt resultat från en interimanalys av pågående klinisk studie för förebyggande av kronisk migrän, och fortsätter nu studien till totalt cirka 140 patienter. Bolaget säljer redan i åtta länder och planerar att lägga till den mycket stora potentialen inom migrän så snart CE-märkning är på plats. Chordate Medical har beslutat om företrädesemission om cirka 5,1 miljoner kronor. Parallellt med detta har styrelsen beslutat om att undersöka möjligheten för att genomföra en riktad emission om 5 till 7 miljoner kronor. Analyshuset Analyst Group ser en stor potential i bolaget har i sitt basscenario en riktkurs på 1,50 kr.