Publicerad 22 nov 2019

Se filmerna från Investerarafton 19 och 20 november


Den 19 och 20 november i Göteborg och Malmö medverkade Hudya Group, ApParkingSpot, AddMovement och Calmark på Investerarafton. Här kan du se filmerna med bolagens presentationer.

Hudya Group siktar mot notering i år 

Hudya Group är en nordisk operatör inom el, telekom-, försäkring, bank och larm / smarta hem med huvudkontor i Norge. Idén är att tillhandahålla vardagliga tjänster på ett rättvist och enkelt sätt. Hudya Group är ett snabbt växande innovativt skandinaviskt fintech-företag som grundades 2016 och som siktar på att noteras under Q4 2019 på Nasdaq First North i Sverige. Bolagets omsättning 2018 uppgick till 185 miljoner NOK och företagets marknadsvärde vid börsnoteringen kommer att vara cirka 400 miljoner NOK. Läs mer om bolaget på hudyagroup.com.

ApParkingSpot löser parkeringsdilemmat 

ApParkingSpot sammanför människor som behöver en parkeringsplats med andra som har en plats över, tillfälligt eller för en längre period. I stadskärnor eller i närheten av flygplatser, vid evenemang eller vid den dagliga arbetsresan, hjälper ApParkingSpot förare hitta, boka och betala för parkering på några sekunder – var och när det behövs. Bolaget har precis tecknat ett avtal med Apcoa Parking Sverige AB, Europas största förvaltare av parkeringsplatser och nu när verksamheten expanderar genomför ApParkingSpot en nyemission inför en planerad notering 2020. Läs mer på apparkingspot.com.

AddMovements smarta rullstol 

AddMovements rullstol AddSeat liknar inget annat till form och funktion. De eldrivna rullstolarna är enormt smidiga och klarar av olika sorters terräng, exempelvis sand, gräs och kullersten. AddSeat har sålts runt om i världen, bland annat till Tyskland, Storbritannien, Holland och Skandinavien. Tillväxtpotentialen är betydande och drivs bland annat av en allt äldre befolkning samt att det finns drygt 10 miljoner rullstolsanvändare enbart i Europa. AddMovement genomför en crowdfunding-runda på FundedByme.com.

Calmark ska bli global ledare för patientnära tester på nyfödda 

Det medicintekniska bolaget Calmark, noterat på Spotlight, utvecklar en patientnära analysmetod (PNA) som enklare och snabbare kan ge beslutsstöd i vården av nyfödda. Testplattformen består av en läsare och engångstester, där tre viktiga och vanliga tester ska marknadslanseras under 2020. Calmark går nu in i slutspurten och genomför en företrädesemission med teckningsperiod 15 – 29 november.

Switchrs investeringsplattform för solpaneler 

Switchr är ett norskt bolag som grundades 2017. Företaget erbjuder en investeringsplattform där privatpersoner har möjlighet att investera i solpaneler i storskaliga solkraftverk. Switchrs affärsidé är att genom finansiering från privatpersoner köpa och optimera solparker. Bolaget planerar också att bygga nya solkraftverk i både utvecklade och tillväxtmarknader. Switchr tjänar pengar genom att ta ut en engångsavgift då en privatperson genomför en investering samt genom att ta en del av överskottet som investeringen i solparken genererar.