Publicerad 18 feb 2019

Se bolagspresentationerna från Investerarafton 12 februari


Det var fullsatt på årets första Investerarafton när Ripasso Energy, Camanio Care och Vissla höll sina presentationer. Här kan du se de filmade presentationerna.

Det var fullsatt på årets första Investerarafton när Ripasso Energy, Camanio Care och Vissla höll sina presentationer. Här kan du se de filmade presentationerna.

Ripasso Energy producerar hållbar och klimatsmart el

Att hållbar och klimatsmart el är framtiden råder det knappas någon tvekan om. Ripasso Energys affärsidé är att utveckla stirlingteknologin för kommersiellt bruk. Målet är att etablera stirlingmotorn som det bästa alternativet för produktion av hållbar och klimatsmart el. Företagets solhybridsmotor har mycket hög effektivitet, och 2017 lanserade Ripasso en unik containerbaserad lösning där företagets stirlingmotor används för att utvinna energi ur rest- och fackelgaser från industrin. Produkten har samma klimateffekt som 100-procentigt förnyelsebar produktion.

Ripasso är noterat i Sverige på NGM Nordic MTF. Bolaget grundades 2008 av Gunnar Larsson, tidigare vd på Kockums.

Camanio Care – smarta lösningar för digital vård och omsorg i hemmet

Välfärdsteknibolaget Camanio Care tar välfärden in i framtiden med målet att hjälpa människor att öka sin livskvalitet. Bolaget är ett av de första bolagen i Europa som arbetar med att implementera robotar inom vården. Med sina smarta och innovativa lösningar inom aktivering, måltid och digital tillsyn har bolaget flyttat fram sin position på en marknad under tillväxt. 

Camanio Care är noterat på Spotlight och har verksamhet i Sverige och USA och genom distributörer täcks ett stort antal länder.

Vissla – Effektivare nätdejting i mobilen 

Den svenska marknaden för dejtingappar växer snabbt och i dag uppgår antalet personer som nätdejtar till 1,3 miljoner människor. Med Vissla.se har nätdejtingen tagits till en ny nivå och det är ingen tillfällighet att Vissla i dag är den snabbast växande dejtingappen i Sverige.  

– Att vi snabbt blivit så populära tror jag beror på att appen bygger på ett nytt koncept med unika funktioner som ger medlemmarna en möjlighet att träffa någon på ett enklare och roligare sätt, säger Caroline Silverlie, vd och grundare av Vissla.

– Vi står inför ett otroligt spännande år där en uppdatering i applikationen lanseras tillsammans med nya unika funktioner. Vi förbereder också för en första lansering utanför Norden, fortsätter hon.