Alexander Bafer är grundare och ordförande för Recall Studios.

Publicerad 1 nov 2017

Recall Studios genomför private placement

Planerar notering på MTF
Recall Studios – som utvecklar banbrytande mjukvaror och innehåll inom Virtual reality och Augmented reality – växlar upp och tar in kapital inför en notering nästa år. På bolagets kundlista finns bland andra BMW och Macallan Whiskey. Bolaget var även det första som filmade en amerikansk president, Barack Obama, i VR. I december släpper bolaget en helt ny produkt.

Alla som har provat VR-glasögon vet att det känns som att kliva rakt in i en annan verklighet. Ett bolag som framgångsrikt har slagit mynt av VR-tekniken är Recall Studios. När Recall Studios gjorde en VR-version av filmen ”360 Degrees of Hell” kontaktade Samsung bolaget för att få tillstånd att lägga upp den på sin ”Gear VR-store”. Filmen blev den mest nedladdade VR-filmen under ett kvartal. 

Bolaget har till exempel utvecklat en VR-app åt BMW som tog drygt 600 BMW-anställda med på en resa till framtiden. 

– Med våra mjukvaror ritar vi om kartan för hur människor världen över kan interagera med varandra, berättar Alexander Bafer som är grundare och ordförande för Recall Studios. 

Recall Studios ska noteras i Sverige nästa år och inför noteringen tar bolaget in 5 miljoner kronor. 

– Vi genererar intäkter, har god  tillväxt och ljusa framtidsutsikter. I Sverige finns det gott om mycket duktiga utvecklare och här har vi ett bra nätverk, berättar Alexander Bafer och fortsätter: 

– Kapitalet ska framför allt användas till att utveckla våra produkter. I december kommer vi att släppa ännu en ny produkt. 

Apple fokuserar på Augmented reality
Att Augmented reality – förstärkt verklighet – är nästa stora område råder det knappast någon tvekan om. När Pokémon Go släpptes blev spelet snabbt en global succé och Apples AR-Kit har förändrat landskapet för utvecklingen inom AR. Recall Studios har arbetat med AR sedan tekniken kom, en erfarenhet som innebär stora möjligheter. Bolaget ska lansera ett AR-spel innan semestrarna börjar. 

– Möjligheterna inom AR är oändliga. Apples AR-Kit kommer med all sannolikhet att bli en lika stor succé som App Store och vi ska bli en av de ledande innehållsleverantörerna, berättar Alexander Bafer. 

Utvecklar nya appar inom AR
Analyshuset Digi-Capital uppskattar VR- och AR-marknadens värde till 108 miljarder USD år 2021. AR står för hela 83 miljarder av den marknaden och VR för 25 miljarder. Recall Studios har en bra position för att bli en spelare att räkna med inom AR. Bolaget utvecklar bland annat ett kurragömmaspel inom AR, se fakta nedan. 

– Inom AR fokuserar vi primärt på produkter som skapar känslomässiga band mellan familjer och vänner. Här finns en enorm marknad och dessutom är betalningsviljan stark för dessa tjänster, berättar Alexander Bafer. 

Recall Studios teknik
Recall Studios utvecklar mjukvaror som omdefinierar hur människor interagerar med varandra. Företaget utvecklar en serie av VR- och AR-produkter som kommer att sammanlänka människor på ett nytt sätt. 

Användare av Facetime, Skype och Google kunde överbrygga avstånd genom att använda traditionella inspelningstekniker och kunde därmed forma nya vägar att interagera med familjen, vänner eller kollegor. Recall Studios, berättar Alexander Bafer, utvecklar mjukvaror som leder till att användarna blir närvarande i till exempel sin familjs liv trots att de kanske befinner sig tusentals mil från hemmet. 

Föreställ dig att du är på jobbet när din dotter tar sina första steg. Att se filmen på din telefon kommer aldrig att vara samma sak som att vara på plats och se det direkt. 

– Med Recall Connect kan du uppleva den stunden som om du vore hemma. Det sker genom att konvertera filmen som din fru filmat med sin iPhone till en VR-upplevelse med ljud som inte kräver en speciell kamera. 

Med ett AR-kit har Recall Studios tagit fram en lösning så att man kan leka kurragömma med sin familj trots att man befinner sig var som helst i världen. Med bolagets AR-mjukvara kan man interagera med sin familj på distans och uppleva samma relationer som om man vore hemma.  

Tänk om man kunde kontrollera sin favoritfilm inom VR med sin egen röst? Med Recall Studios patentsökta Recall Generator kan användare skapa och uppleva ”Choose Your Own Adventure”-filmer som styrs med rösten och man blir en del i handlingen. 

Recall Studios fokuserar på att använda teknik för att förbättra och stärka mänskliga relationer. VR och AR förändrar världen; Recall Studios förändrar sättet som vi interagerar med den. 

Fakta: Recall Studios private placement 

Recall Studios genomför en emission, private placement, inför en planerad notering på NGM i början av 2018.Pris per aktie: 1,25 SEK

Teckningsperiod: 1 november 2017 – 21 december 2017

Emissionsbelopp: 5 000 000 SEK

Antal aktier i emissionen: 4 000 000 aktier

Pre money värdering:  100,625 Mkr

Ta del av memorandum samt teckningsanmälan här eller  här.