Publicerad 10 jan 2017

Placeringar: Så får du proffsens analyser direkt

Nordens bästa analytiker ger tips
Som privatperson får du sällan läsa de tunga analyser som är vigda för stora institutionella kunder. Men nu blir det ändring. En ny tjänst ger dig direkttillgång till Nordens högst rankade analytiker.

Att det går bra för Nordeas aktieanalys råder det ingen tvekan om. Bankens aktieanalytiker har bland annat fått första pris i Thomson Reuters Analyst Awards (TRAA) 2016. Även TNS Sifo Prospera har under det gångna året korat Nordeas aktieanalys som Nordens bästa.
– Nu erbjuder vi småsparare en möjlighet att ta del av innehållet i utvalda analyser med kort investeringshorisont från Nordens främsta aktieanalytiker. Vår förhoppning är att det kommer att ge många fler ännu bättre beslutsunderlag för investeringar, säger Carl Johan Stackell på Nordea. 
Snabba puckar rakt till inboxen
Genomarbetade analyser kan ofta vara långa, inte sällan på 40 sidor eller mer. Nordea kommer att redigera analyserna så att de enkelt kan läsas som mejl. Dessutom kommer de att skickas ut snabbt och tillsammans med ett lämpligt investeringsförslag av kortsiktigt karaktär. 
Carl Johan Stackell tar som exempel hur det kan tänkas komma att gå till om någon av bankens stjärnanalytiker befinner sig på en kapitalmarknadsdag i London och New York: 
– Då kan de snabbt skicka en purfärsk analys om vart till exempel Volvoaktien är på väg. Inom kort kan Nordeas privatkunder hitta slutsatserna och ett investeringsförslag i sin mailbox hemma i Sverige.