LifeClean, desinfektionsmedel

Publicerad 3 sep 2020

Patenterad kemi bakom desinfektionsmedlet som erövrar världen

Noteras inom kort. Ett effektivt och miljövänligt desinfektionsmedel som dödar allt från corona till multiresistenta bakterier. Lifeclean, som noteras inom kort, har minst sagt vind i seglen. Att tillväxtraketen dessutom ökar omsättningen, är lönsam och har fler innovationsprojekt i pipen är några anledningar till att flera namnkunniga investerare gått in.

Coronapandemin har gett en rejäl skjuts åt bolag som säljer desinfektionsmedel. Det gäller även Lifeclean vars omsättning ökade med 1200 procent under årets första månader. – Corona har gett oss mycket uppmärksamhet, lett till ökad försäljning och visar att vi snabbt kan skala upp produktionen. Men framtiden, bortom corona, ser än mer lovande ut, säger Lifecleans vd Thomas Lööw.

Unik patenterad kemi borgar för fortsatt framgång 

Thomas Lööw har minst sagt fog för sin optimism. Lifecleans ytdesinfektionsmedel har en innovativ patenterad kemi som är bevisat effektiv och dessutom skalbar till fler applikationsformer. Dessutom är medlet – till skillnad från de flesta andra som är alkoholbaserade – vattenbaserat. 

Därför är det miljövänligare och betydligt enklare att hantera än andra motsvarande desinfektionsmedel. 

– Kort och gott så är vår produkt grönare, snabbare, enklare att hantera och mycket mer kostnadseffektiv. Den har en bevisad förmåga på allt ifrån corona till multiresistenta bakterier, konstaterar Lööw. 

Viktiga kunder och investerare

Just dessa egenskaper är viktiga anledningar till att kundlistan exempelvis innehåller Region Stockholm, Kriminalvården, flygbolag som Emirates. Lifeclean grundades 2012 och den första pilotanläggningen stod klar 2016. Med på resan finns kända investerare som Julas ägare Karl-Johan Blank, Jan Litborn som investerar i olika bolag och Hugo Stenbeck. 

Check på samtliga milstolpar 

Lifeclean genomförde en pre IPO i våras där bolaget tog in 20 miljoner kronor för att leverera på fyra milstolpar: Öka försäljningen, produktutveckling, säkra strategiska avtal samt accelerera på nya marknader. 

– Vi har levererat exakt vad vi ska inom alla fyra områden och det ska vi fortsätta att göra nu när vi noteras och tar in kapital, berättar Lööw.

Läs om Lifecleans notering här

Strategisk emission 

Teckningsperioden för emissionen är mellan 2 september och 16 september. Bolaget noteras på First North med preliminär första handelsdag den 1 oktober. Emissionen är på cirka 40 miljoner kronor, varav cirka 75 procent finns i form av teckningsförbindelser. Kapitalet ska investeras inom tre områden: En regulatorisk plattform som öppnar dörren för ökad försäljning på nya marknader, produktutveckling samt expansion på nya marknader. 

Inom produktutveckling pågår intressanta utvecklingsprojekt.

– Grunden är vår innovativa kemi som är mycket skalbar. Vi kan ta vår patenterade lösning och anpassa den för andra applikationsformer som till exempel virus i luften och desinfektions servetter, säger Lööw. 

Stor marknad som växer sig allt större

Coronapandemin har minst sagt satt fokus på desinfektion. Den globala marknaden väntas uppgå till cirka 30 110 miljoner USD år 2027, från cirka 840 miljoner USD år 2019, enligt analysgruppen Markets and Markets. Siffrorna baseras på statistik innan Corona bröt ut. 

– Troligen kommer marknaden att växa ännu snabbare. Multiresistens är ett växande problem som vi kan bidra till att lösa. Som det lönsamma tillväxtbolag vi är så har vi riktigt fina möjligheter att fortsätta vår expansion.

Fakta: LifeClean International

Fakta: LifeClean International Lifeclean är ett svenskt forskningsbolag som tillsammans med ledande forskare från svenska universitet tagit fram LifeClean Desinfektion vilket är en patenterad spor-, svamp-, biofilm-, bakterie- och virusdödande high level ytdesinfektion.

Bolaget bedriver idag forskning, produktion, marknadsföring och försäljning av ytdesinfektionsprodukter. LifeClean Internationals framtidsvision är att bli en ledande aktör inom utveckling och tillverkning av miljövänligare high level desinfektionsprodukter som förbättrar människors och djurs hälsa globalt.

Läs mer om LifeCleans notering och emission här.Denna artikel är information från Laika Consultings kund. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde