Struktanalys erbjuder rapporter för en bättre genomlysning inom marknaden för strukturerade placeringar

Publicerad 3 jun 2013

Oberoende analys av strukturerade placeringar


Tim Mortimer och Johan Tjeder berättar om analystjänsten som ger en professionell och oberoende bedömning av marknadens erbjudanden inom strukturerade placeringar.

Normal
0

21

false
false
false

SV
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normal tabell”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

– Struktanalys bygger på tanken om att varje konsument av finansiella tjänster, som väljer att ta hjälp av en rådgivare, har rätt till en oberoende och professionell bedömning av marknadens erbjudanden.
Det konstaterar Johan Tjeder, initiativtagare till sajten Struktanalys.se

Johan startade tjänsten Struktanalys för snart två år sedan eftersom han uppmärksammat det stora behovet av en bättre genomlysning inom marknaden för strukturerade placeringar. Tjänsten vänder sig i första hand till distributörer och erbjuder en djupgående analys av marknadens erbjudanden.

 Rådgivare och distributörer har via analystjänsten en möjlighet att söka ut och rangordna strukturerade placeringar enligt kriterier som bland annat risk, komplexitet och region. För varje produkt presenteras även en individuell rapport som, utöver nämnda kriterier, även innehåller en bedömning av sannolikheter för olika utfall, en sammanfattning av de viktigaste för- och nackdelarna samt en beskrivning av möjligheter och risker i den underliggande varan.

Nu tar Struktanalys nästa steg i utvecklingen då ett samarbete med det brittiska analysföretaget Future Value Consultants(FVC) inleds. FVC har i snart 15 år analyserat strukturerade produkter  i Storbritannien och sedan ett par år tillbaka även i USA.
– Målsättningen har varit att skapa en oberoende analys som kan hantera alla typer av placeringar, oberoende av konstruktion och exponering, berättar Tim Mortimer, Manager Director på Future Value Consultants

FVC oberoende rapporter blivit ett populärt verktyg för finansiella aktörer på den brittiska och amerikanska marknaden. Nu tar de den erfarenheten till Sverige och erbjuder svenska rådgivare den expertis som lång erfarenhet från de mest utvecklade finansmarknaderna i världen innebär.
– Marknaden för strukturerade placeringar har blivit så pass komplex att det är svårt att hitta rätt erbjudanden samt att intuitivt bedöma risk och potentiell avkastning. Målet med rapporterna är att bidra till en ökad tydlighet och jämförbarhet inom tillgångslaget. I framtiden hoppas vi också kunna komplettera våra analystjänster med fler verktyg som ytterligare ökar transparensen inom marknaden, sammanfattar Tim Mortimer