Publicerad 18 juni 2021

Nynoterade Goobit ska bli bryggan mellan det traditionella finansiella ekosystemet, digitala tillgångar och valutor


Kryptovalutor är på god väg att revolutionera det finansiella systemet. Goobit, som börsnoterades för bara en månad sen, är med och leder utvecklingen. De var det första registrerade bolaget att hantera växling och handel av kryptovalutor i Europa, men framtidsvisionen sträcker sig längre än så. Nya marknader, produkter och tjänster, tillsammans med strategiska förvärv är nu mantrat för framtidsbolaget Goobit. 

Goobit är ett välpositionerat bolag med gedigen erfarenhet inom digitala valutor. Som experter på blockkedjeteknik erbjuder de både handel och konsulttjänster relaterade till de mest omsatta kryptovalutorna, bitcoin och ether, på sin plattform BT.CX. Målet är att vara det tryggaste valet i branschen och hjälpa privatpersoner, företag och institutioner in i den utveckling som de själva kallar för den öppna finansiella revolutionen. 

– Vi vill vara bryggan från det traditionella ekosystemet till det digitala, samtidigt som vi driver utvecklingen. När den digitala utvecklingen går framåt står vi där för att vägleda alla kunder och aktörer som vill kliva in i ekosystemet så att de känner sig trygga vid sin första kontakt med digitala tillgångar och valutor, berättar Pär Helgosson, vd på Goobit. 

Lång erfarenhet ger fördelar

Goobit har sedan 2013 erbjudit handel och valutaväxling till bitcoin och sedan 2015 även till ether. Detta gör dem till första aktör i både Sverige och Europa att erbjuda privatpersoner och företag exponering mot kryptovalutor. Med nästan tio års erfarenhet och som det första kryptorelaterade bolaget registrerade hos Finansinspektionen, har de ett gediget försprång mot konkurrenterna. 

– Vi har så pass mycket mer erfarenhet än många av våra konkurrenter att vi känner oss trygga i vår verksamhet. Efter vår lyckade notering är vi nu redo att utnyttja vårt försprång och accelerera tillväxten ytterligare med nya produkter och potentiella förvärv, säger Helgosson.

Lönsamhet och nya produkter

Bolaget är redan lönsamt och levererade starka siffror för sitt tredje kvartal i det brutna räkenskapsåret. Goobits omsättning uppgick då till hela 320 miljoner kronor med ett resultat om cirka fem miljoner kronor. 

För att driva på verksamheten ytterligare undersöker bolaget kontinuerligt nya möjligheter för värdeskapande. Exempelvis ska man lansera möjligheten att kunna köpa krypto med betalkort i juli, vilket är ett första steg mot tillväxt genom nya produktlanseringar. Så sent som den 16 juni gick Goobit även ut med att man påbörjar ett samarbete med Xpecunia Nordic, där man blir första nordiska aktören att erbjuda kryptovaluta som helt produceras på grön energi. 

Läs hela pressmeddelandet här!

– Vi har ett stort fokus på att expandera och utveckla nya produkter och tjänster. Vår lansering av betalkort är bara en del i den utvecklingen, säger Helgosson och fortsätter: 

– Vi ser också en stor potential genom att erbjuda gröna kryptotillgångar. Inom kort presenterar vi ett ramverk och metodik för att certifiera gröna kryptotillgångar så att köpare kan vara säkra på dess ursprung.  

Framtiden ljus

Att Goobit har en unik position inom den digitala utvecklingen är tydlig. Förutom att man rådger svenska myndigheter och banker inom krypto, har Goobit även en mycket välutvecklad plattform för handel. Genom samarbete med Tink för betallösningar är plattformen dessutom skalbar ut i europa. Detta är man nu redo att kapitalisera på. 

– Vi som bolag har en fantastisk framtid framför oss och står redo att ta nästa steg. Förutom nya produkter och tjänster ser vi framför oss en internationell expansion till andra länder och strategiska förvärv. För att möjliggöra vår strategi kommer vi även resa mer kapital. Vår skalbara affärsmodell ger oss enorma möjligheter, avslutar Helgosson. 


Vd Pär Helgosson

Faktaruta: Om Goobit Group

Goobit Group etablerades 2012 och utvecklar IT-lösningar inom den expansiva blocktech-sektorn. Goobit Groups mest kända varumärken är BTCX Express och Standard BTCX, Sveriges första och ledande växlingstjänst för kryptovaluta. I maj 2021 listades Goobit Group på Nasdaq First North, kortnamn BTCX.
www.goobit.se
Denna artikel är information från Laika Consultings kund. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.