Med BioStock-appen får investerare tillång till samlad information om biotechbolagen.

Publicerad 28 apr 2016

Nyhet: Nu släpps BioStock-appen

Användarvänlig app
Nu kan du enkelt följa nyhetsflödet kring Life Science-bolagen. BioStocks nya mobilapp samlar informationen från bolagen och hjälper investerare att hålla koll på betydelsefulla händelser för aktien.

– Idén till appen föddes ur vårt arbete som IR-konsulter och är framtagen för att möta några av önskemålen som vi får från våra kunder, säger Ingmar Rentzhog, vd på Laika Consulting, som utvecklat appen på uppdrag av BioStock.

Med hjälp av BioStock-appen kan investerare, istället för att behöva uppdatera sig genom att besöka olika nyhetssidor, få tillång till en samlad information om biotechbolagen. Appen bevakar informationen och sorterar den under respektive bolag. BioStock-appen skickar även ut notiser till användarna om det presenteras större nyheter kring aktien som kan vara av betydelse för marknadsvärdet. Appen är gratis och täcker biotechbolagen som är noterade i Sverige.

– Appens syfte är att samla informationen och göra den tillgänglig på ett enkelt och pedagogiskt sätt för användarna. I appen finns allt från aktuell till historisk kursdata, PM och pressmeddelanden. Det finns också färsk information från nyhetsartiklar, foruminlägg och mycket mer, säger Ingmar Rentzhog.
Färgkodad analys av nyheterna
BioStock är ett analysbolag och en viktig funktion i appen är därför dess färgkodade analysfunktion. Tjänsten fungerar på så vis att den analyserar nyheternas förmodande påverkan av aktiekursen och översätter betyget genom tre olika färger. Om informationen bedöms ge negativ inverkan för aktiekursen markeras den med rött, om den istället anses leda till en oförändrad effekt noteras den med gult, och om nyheten bedöms leda till en positiv respons från marknaden får den en grön markering.
 
– Analysfunktionen  är intressant och inte minst ur ett längre perspektiv eftersom användaren kan få ut trender kring bolagsnyheterna. Detta gör att användaren själv kan dra intressanta slutsater kring informationen som presenteras kring bolaget och dess inverkan på aktiekursen, säger Ingmar Rentzhog.