Marit Sundin har utvecklat en rullstolsanpassad Segway. Foto: Jonas Kullman

Publicerad 26 maj 2014

Nyetablerat innovationsbolag söker affärsdrivna styrelseledamöter


AddMovement AB anpassar Segways för rörelsehindrade personer. Produkten är en kombination av Segway och en specialutvecklad rullstolssits med flera smarta funktioner. Kombinationen har namnet AddSeat. Jämfört med elrullstolar får rörelsehindrade mer frihet, kommer lättare ut i mark och natur, men även i storstadens trafik med vinklar och vrår. Nu behövs en kompetent styrelse för avancemang i Norden och i övriga Europa.

Marit Sundin är vd i AddMovement AB. Hon är innovatör och har utvecklat och drivit bolaget under 3 års tid. Marit har varit rörelsehindrad sedan liten, så hon vet vad det innebär att sträva efter så mycket rörelsefrihet som möjligt.

– Jag nöjde mig inte med vanliga elrullstolar. De begränsade min frihet, jag ville mer, och det vet jag att många andra rörelsehindrade också vill. Min AddSeat kan jag dessutom transportera med en vanlig kombibil, vilket innebär att jag kan ta med den dit jag vill åka.

Dags att avancera

Idag säljs AddSeat i Norden och i övriga Europa. I Danmark och Holland finns återförsäljare. Återförsäljaren i Holland siktar på försäljning över hela Europa. AddMovement har idag nått till ett läge där nya krafter behöver ta vid för att kunna ta vara på en stor potentiell marknad. Affärsdriv och entreprenörskap behöver komplettera Marits innovationsförmåga. Ett led i att nå avancemang handlar om att tillsätta en kompetent bolagsstyrelse som kan utveckla AddMovement till ett mer marknadsinriktat och affärsdrivet bolag. Ett annat led handlar om att göra medicintekniska och även kostnadskrävande anpassningar så att AddSeat kan säljas som hjälpmedel (med subventionerade priser) till rörelsehindrade personer som vill ha ett smart alternativ till elrullstol. 

Optioner eller aktier erbjuds

De personer som kommer att väljas in i AddMovements nya bolagsstyrelse kommer att erbjudas optioner eller aktier. Även rent kapital är välkommet, naturligtvis även här med liknande erbjudanden.

Är du affärsdriven och marknadsorienterad, och intresserad av att för egen del ge ett bolag med stor potentiell marknad ett kliv framåt? Ta kontakt med Marit Sundin. Det är ett plus men inget måste om du har kunskaper inom det medicinska området.

Fördelar jämfört med konkurrenter

AddSeat skiljer sig på flera punkter från de få konkurrenter som finns. Det är en svensktillverkad produkt med flera specialfunktioner, bland annat en väl genomtänkt sittergonomi, en glidfunktion i sitsen som gör att personen som kör enkelt kan viktfördela sin tyngdpunkt för att på så vis föra fram fordonet, samt en robust parkeringsbroms som underlättar på- och avstigning.

AddSeat är helt enkelt ett spännande och frihetsbejakande alternativ till dagens relativt klumpiga elrullstolar. 

Se AddSeat i verkligheten då Thomas Fogdö provkör

För mer information kontakta bolagets grundare, Marit Sundin, tel. 0704-917742, [email protected], www.addmovement.se