Nu kan du samla poäng när du handlar värdepapper hos en av världens största emittenter.

Publicerad 5 maj 2014

Nu får du poäng för dina börshandlade värdepapper


Societe Generale är en av världens största emittenter av börshandlade värdepapper. Nu vill banken stärka relationen med sina kunder genom att införa ett unikt lojalitetsprogram. För varje avslut i någon av bankens börsnoterade värdepapper, premieras kunderna med poäng som kan bytas in mot exklusiva resor, upplevelser och produkter.

– Vi vill bygga långsiktiga relationer med våra kunder och erbjuda dem ytterligare mervärde utöver investeringen, berättar Andreas Melchert, försäljningschef för börshandlade värdepapper inom Societe Generale.

 

Som medlem i klubben får kunder hos Avanza Bank, genom ett exklusivt samarbete, poäng när de handlar Societe Generales värdepapper. Banken har räknat ut att poängen motsvarar ungefär en Las Vegas-resa i månaden med femstjärnigt hotell för deras största kunder. Även mindre kunder kan under relativt kort tid spara ihop till exempelvis en surfplatta, en resa eller en upplevelse. 

 

Andreas konstaterar att marknaden för börshandlade värdepapper i Sverige präglas av hög konkurrens. Investerare prioriterar också olika faktorer vid valet av emittent. Det innebär att kunderna behöver se tydliga mervärden för att välja en viss aktör framför en annan. 

 

– Investerare beaktar allt från hur emittenten ställer sina köp- och säljkurser till hur de sätter sina förvaltningsavgifter. Vi strävar efter att kontinuerligt förfina vårt erbjudande och att hela tiden vara så transparenta som möjligt mot våra kunder, säger Andreas Melchert.

 

Han tillägger att det blivit populärt bland svenska emittenter att erbjuda kunderna handel utan courtage. Något som enligt honom är bra för att skapa flöden i nya värdepapper men som vanligtvis inte ger några större värden för varken emittenter eller investerare. Den insikten gjorde att Andreas och Societe Generale valde att gå en annan väg.

 

– Vi hoppas nu att kundklubben ska bli uppskattad bland våra kunder och att den även ska uppmuntra andra investerare till att testa handel via oss, avslutar Andreas.

Bli medlem i SG Frequent redan idag

Medlemskapet tecknas smidigt och enkelt på hemsidan sgfrequent.se.

SG Frequent