Patrik Wallenberg vill liberalisera den finansiella informationen och göra den tillgänglig för alla

Publicerad 28 feb 2013

MyExchange utmanar banker med eget unikt handelssystem


Nu genomför mjukvarubolaget MyExchange en nyemission för att starta upp värdepappershandel i dotterbolaget TradeOnNet. Bolagets affärsidé är att demokratisera finansiell information och göra den tillgänglig och lättbegriplig för alla.

Normal
0

21

false
false
false

SV
X-NONE
X-NONE

Normal
0

21

false
false
false

SV
X-NONE
X-NONE

– Vi har skapat en miljö med applikationer och riskhanteringsfunktioner, som öppnar de finansiella marknaderna för konsumenterna.Till grund ligger ett unikt operationssystem med användaren i fokus, berättar Patrik Wallenberg, vd för MyExchange.

Patrik konstaterar att dagens finansiella marknad är relativt stängd, eftersom kompetensen är begränsad till en liten del av befolkningen. Det innebär att många personer tvingas vända sig till rådgivare och bankmän för att sätta sig in i produkter och agera på finansiell information.

– Det var en önskan om en finansiell marknad öppen för alla, som blev startskottet för vår långsiktiga vision. Vi frågade oss helt enkelt hur vi skulle kunna bygga en teknik som gjorde det möjligt för vem som helst att undersöka, handla och utvecklas inom finans, berättar Patrik

MyExchange började med att bygga ett stort och avancerat system för att kunna hantera all form av finansiell data. Därefter genomfördes en rad tester innan programvaran vidareutvecklades för att nå optimal förståelse, enkelhet och funktionalitet. Riskhantering togs på fullaste allvar och genom en gedigen satsning på information och förståelse lyckades bolaget skapa ett skyddsnät för nytillträdda personer på marknaden.

Eget system skapar förutsättningar för lönsamhet

My Exchange kommer under året att ansöka om tillstånd att bedriva värdepappersrörelse i dotterbolaget TradeOnNet. Lönsamhet kommer bland annat skapas genom abonnemangs- och courtageintäkter. TradeOnNet kommer även etablera programvaran utomlands genom att licensiera ut administrationspaket.

– Sammantaget ser utsikterna för lönsamhet positiva ut. Marknaden är stor och vi är inte heller begränsade till aktiemarknaden, utan har kapacitet att i princip ta in vilket instrument som helst, konstaterar Patrik.

Han tillägger att den största risken är att emissionen inte fulltecknas, vilket skulle innebära att MyExchange får dra ner på lanseringstakten av produkter samt nyanställningar för expansion.

Genom att vi äger och har byggt all teknik själva, har vi alla möjligheter att förändra den. Att vi själva kontrollerar hela kedjan innebär också att vi har en låg overheadkostnad med en breakeven redan vid ett relativt litet antal användare.

Emission öppen fram till 14 mars
I den pågående emissionen kommer bolaget ta in fem miljoner kronor genom att emittera en miljon B-aktier till en teckningskurs om fem kronor per aktie. Emissionskapitalet kommer främst att användas till att etablera verksamheten genom värdepapperstillstånd i dotterbolaget TradeOnNet och marknadsföringskampanjer.

 • Erbjudandet i sammandrag
 • Teckningstid: 2013-01-14 – 2013-03-14
  Emissionsutrymme: 1 000 000 B aktier
  Aktiekurs: 5 SEK
  Aktieposter: jämna poster om 500 aktier, 2500 kr
  Betalning för aktier: i enlighet med utsänd avräkningsnota
 • My Exchange aktiebok är registrerad hos Euroclear Sweden AB.
  Aktieinvest FK AB hanterar registrering av aktier mot Euroclear Sweden AB.
  Vid eventuell överteckning kan tilldelning komma att ske med lägre antal aktier eller helt utebli
 • Mer information om bolaget och anmälningssedel går att hitta
  här.

 

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normal tabell”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;}