Ekonomijournalisten Lennart Ekdal var konferencier under Söderberg & Partnersdagen.

Publicerad 2 dec 2013

Majoritet för flytträtt på Söderberg & Partnersdagen


När finansrådgivaren bjöd in till sitt årliga placeringsevent samlades närmare tusen personer på Clarion Hotel Sign i Stockholm. Dagens hetaste ämne var flytträtt av pensionskapitalet.

0
0
1
26
144
Laika Consulting
1
1
169
14.0

Normal
0

21

false
false
false

SV
JA
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normal tabell”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:12.0pt;
font-family:Cambria;
mso-ascii-font-family:Cambria;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Cambria;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

– Flytträtt av pensionskapitalet gynnar
konsumenten och leder till bättre produkter, ökad transparens och lägre
avgifter, konstaterar Söderberg & Partners koncernchef Gustaf Rentzhog.

Den aktuella utredningen kring flytträtt av pensionskapitalet var ett av många ämnen som diskuterades under Söderberg & Partnersdagen som arrangerades i början av november. Temat för finansrådgivarens återkommande kundevent var företagsförsäkringar, pensioner och placeringar. Konferencier var den orädde ekonomijournalisten Lennart Ekdal, som inte tvekade att ställa utmanande frågor till bolagsrepresentanterna med kundnyttan i fokus. 

Under dagen presenterades många argument till förmån för flytträtten, men också en del motargument. Bland invändningarna lyftes bland annat kvaliteten inom befintliga lösningar samt oron för att pensionssparare kommer att flytta till sämre alternativ. Repliken från den positiva sidan blev att det istället krävs åtgärder för att minimera risker och att ett förbud inte är svaret. 

Gustaf Rentzhog menar bland annat att ett starkt argument för flytträtten är att spararen inte behöver flytta – spararen kommer ändå att hamna i en bättre lösning eftersom bolagen tvingas värna om sina befintliga kunder.

När frågan om flytträtten ställdes till publiken var en majoritet för förslaget. 

Utöver flytträtten diskuterades även makroekonomi, förmedlarroller, placeringar och mycket mer på dagen som liksom tidigare år lockade en stor publik. Engagemanget bland åhörarna var stort och föreläsningarna kantades med frågor, debatter och diskussioner. Kvällen avslutades sedan med en hel del skratt i form av ett bejublat framträdande av komikern Jonas Gardell.