Xintela söker just nu finansiering via en s.k. private placement. Minsta investeringsbelopp uppgår till minst 500 000 kr.

Publicerad 8 apr 2015

Investerarträff: Private placement i Xintela


Bioteknikbolaget Xintela är verksamt inom stamcellsterapi. Xintela har en patentskyddad teknologiplattform som bolaget har valt att utveckla inom två huvudsakliga terapiområden. Vid ett seminarium den 15 april kommer bland annat bolagets vd Evy Lundgren-Åkerlund att presentera bolaget, dess expansionsplaner samt berätta om den kommande finansieringsrundan inför en framtida börsnotering.

Xintelas ena tillämpningsområde är stamcellsbehandling inom ortopedi med första inriktning på reparation av ledbrosk hos häst och människa. Genom en unik markör kan Xintela identifiera och rena de stamceller som har förmåga att reparera broskskador. Veterinärmedicin är bland de absolut hetaste temana för investeringar i USA just nu.

Det andra tillämpningsområdet är diagnostisering och behandling av cancer i hjärnan med första inriktning på Glioblastom, en mycket aggressiv och idag obotlig sjukdom.

Vid ett event den 15 april klockan 18:00 hos Laika Consulting kommer Xintelas VD Evy Lundgren-Åkerlund att presentera bolaget, dess expansionsplaner samt berätta om möjligheter att bli delägare i bioteknikbolaget till fördelaktiga villkor i god tid innan en IPO genomförs. 

Under kvällen kommer även den nyligen invalda styrelsemedlemmen Sven Kili, ortopedspecialist med internationell erfarenhet från ledande läkemedelsbolag att tala om hur han tidigare framgångsrikt utvecklat och kommersialiserat liknande produkter inom cellterapi. Sven Kili är en stor auktoritet inom området och är på tillfälligt Sverigebesök exklusivt för denna investerarträff. 

Vill du läsa mer om Xintela, klicka här 

  • Info om investerarträffen
  • Datum: Onsdag den 15 april kl. kl 18.00-19.30, därefter middag för de som önskar
  • Plats: Laika Consulting, Birger Jarlsgatan 41, 2 trappor
  • Övrigt: Vi bjuder på enklare förtäring i anslutning till föredragen. För de som önskar finns det möjlighet att äta middag tillsammans med Evy Lundgren-Åkerlund och delar av bolagets styrelse för vidare diskussioner kring eventuell investering. Ange under “övrig info” om du även önskar delta på middagen. Skriv “önskar middag”
  • Xintela söker just nu finansiering via en s.k. private placement. Minsta investeringsbelopp uppgår till minst 500 000 kr. Antalet platser är begränsat. Deltagandet  är kostnadsfritt.

Anmäl dig i formuläret nedan genom att klicka på aktuellt datum och fylla i dina uppgifter i formuläret som då kommer fram. Det går också bra att anmäla sig direkt till Lisa Sonesson på Laika Consulting, tel 070 497 23 20.