Se Investerarafton special från 30 september

Den 30 september anordnade Investerarbrevet.se i samarbete med Scandinavian Alliance Investerarafton special. Nu kan du se eventet i efterhand med fyra australiensiska bolag verksamma inom glödheta områden så som livsnödvändig unik medicin, utvinning av ädelmetaller samt kommersiellt gångbar miljövänlig sjötransport. Länken finns längst ned.

11.30 – Antisense Therapeutics (ASX: ANP börsvärde MAUD 100 )

Antisense Therapeutics är australiensiskt bioteknikföretag som forskar, utvecklar och kommersialiserar läkemedel mot sällsynta sjukdomar. Bolaget ligger i framkant när det gäller att hitta en behandling mot DMD (en särskilt allvarlig muskelsjukdom som drabbar 1 av 5000 pojkar). Grundat 2001 och listat på australiensiska börsen sedan 2001, är nästa kontrollpunkt FAS IIb resultat för det patenterade läkemedlet ATL 1102.

För mer information om bolaget och aktien 

Talare :CEO Mark Diamond

12.00 – Challenger Exploration (ASX:CEL börsvärde MUD 300)

Challenger Exploration är ett prospekteringsbolag med ädelmetaller som specialitet. Huvudtillångarna består i dag av två koncessioner för gruvbrytning av guld. Challenger har licens för att bryta guld i Hualian, Argentina och El Guayabo i Ecuador. Den senaste expansionen av brytbar mark och framgångsrik borrning i Hualilan tillsammans med de första testerna av marken i El Guayabo (Ecuador) kan komma att sätta strålkastaren på Challenger och aktiens värdering.

För mer information om bolaget och aktien

Talare : Kris Knauer CEO

12.30 – Renascor Resources (ASX:RNU börsvärde MAUD 290 )

Renascor Resources är ett australiensiskt bolag som fokuserar på att utveckla en ekonomisk hållbar process och metod för att utveckla mineralfyndigheter i Australien. Licenserna omfattar bland annat grafit-, koppar-, nickel, kobolt och guldfyndigheter. Under 2021 har resultat av genomförandestudier (feasability studies) för grafitfyndigheterna som är världens näst största (bevisade) varit mycket positiva.  Härnäst väntar information avseende utvecklingsmöjligheter av grafitfyndigheten samt möjliga internationella samarbeten inom batteriutveckling.  Fyndighetens gynnsamma geologiska och geografiska läge gör att  Renascor säkerställer låga produktionskostnader vilket  tillsammans med en för branschen unikt ESG-vänlig produktionsprocess ger bolaget intressanta utvecklingsmöjligheter.

För mer information om bolaget

Talare : David Christensen CEO

13.00 –  Global Energy Ventures (ASX:GEV börsvärde MAUD 40)

Global Engergy Ventures affärside är att bygga och operera fartyg som kan transportera  komprimerad vätgas och naturgas till sjöss. Bolaget har utvecklat och patenterat en miljövänlig och kommersiellt gångbar metod att komprimera gas, vilken Global Energy Ventures nu kan erbjuda som ett alternativ till konventionell sjötransport. En ny lösning för att omvandla och transportera energi sjövägen från offshore  vindparker (saknar pipelines) till land är under utveckling.  Med eldrift av fartygen garanteras dessutom minsta möjliga miljöavtryck av transporten – utan att begränsa räckvidden.

För mer information om bolaget:

Talare : Martin Carolan CEO