Publicerad 20 sep 2017

Investerarafton 10 oktober

Disruptiva och hållbara affärsmodeller
Varmt välkommen till en investerarafton mitt i Stockholms hjärta på Grev Turegatan. Temat för denna gång är disruptiva affärsmodeller och hur du investerar finansiellt och materiellt hållbart.

Efter en vår av lyckade event med högt intresse och fina omdömen är det nu dags för höstens andra afton. Fyra intressanta presentationer kommer att hållas och du har även möjlighet att ställa frågor direkt till talarna.

Antalet platser är begränsade, så anmäl dig nu för att säkra din plats. Glöm inte att anmäla eventuell gäst.

Program 10 oktober:

17:45 – 18:00 Registrering

18:00 – 18:05 Henrik Norberg, Chefredaktör Investerarbrevet hälsar välkommen

18:05 – 18:30 Einride, vd Robert Falck 
Två starka trender inom fordonsindustrin är eldrivet och självkörande. Einride skapar världens första utsläppsfria vägbaserade transportsystem för tunga transporter. Systemet är baserat på T-pods, elektriska självkörande transportfordon. Einrides mission är att driva på utvecklingen inom transport genom att skapa hållbara, flexibla och kostnadseffektiva transportlösningar. Einrides VD och grundare Robert Falck kommer berätta om hur affärsidén kan komma att rita om hela den landbaserade transportbranschen. Bolaget har rönt stor internationell uppmärksamhet  med artiklar i bland annat The Washington Post, Tech Crunch, Venturebeat och Fast Company. Även Dagens Industri och Ny Teknik uppmärksammade bolaget nyligen.

 

18:30 – 18:55 Sparlån, kommersiell chef Andreas Thim
Sparlån är det första bolaget som fått finansinspektionens tillstånd att bedriva Peer-2-Peer lending i Sverige, dvs utlåning till kreditvärdiga svenska privatpersoner där institutioner och privatpersoner investerat kapital. Genom ny teknik öppnar de upp det här tillgångslaget för vanliga investerare och kan därmed möjliggöra en god riskjusterad avkastning. Många intresserade investerare har sett detta som ett bra lågkorrelerat alternativ för att få upp sin portföljavkastning och samtidigt uppskattat ett förutsägbart kassaflöde och en god säkerheten över konjunkturcykeln. 

18:55 – 19:15 Klimathotet och dess lösningar, Climate Reality, Ingmar Rentzhog
Extrema väderhändelser, islossning i Arktis och allt högre medeltemperatur gör klimatfrågan mer aktuell än någonsin. Ingmar Rentzhog, medlem av Al Gores nätverk Climate Reality, ger ett föredrag som Al Gore tagit fram. Det tar avstamp i de senaste klimathändelserna och statistiken, tydliggör hotbilden och visar på lösningarna. Lär dig vilka riskfyllda investeringar du bör undvika i en framtid där förbränningsmotorn förbjuds, beroendet av fossila bränslen minskar och klimatförändringarna påverkar infrastrukturen.

19:15 – 19:35 WE DON´T HAVE TIME, Ingmar Rentzhog
WeDontHaveTime.org
är ett nytt socialt nätverk vars syfte är att skapa en global tjänst där medlemmar kan kommunicera med företag, organisationer, politiker och ledare och ge dem klimatomdömen. Plattformen har som ambition att snabbt komma upp i 100 miljoner användare och kommer därmed kunna verka som en disruptiv kraft i syfte att stoppa klimatkrisen.

 

19:35 – 20:00 Mingel med talare och gäster, det bjuds även på matigare tilltugg och dryck.

Plats:
Grev Turegatan 30, Stockholm
Lokal:
Turbine
Tid:
Kl 17:45 – 20:00
________________________________________________________

Anmälan sker genom att du fyller i dina uppgifter i formuläret nedanför och klickar på Boka. Kom ihåg att även anmäla eventuell medföljande gäst. 
Avanmälan sker genom länk i ditt bekräftelsemail senast 2 arbetsdagar innan event.