Publicerad 1 okt 2015

Investerar-SM – tävla riskfritt om guldtackan värd över 30 000 kr!

Vinn en iPad Gold
Måndagen den 5:e oktober började 2015 års upplaga av tradingvärldens mest spännande tävling, Investerar-SM. I den tre veckor långa kampen tävlar deltagarna genom att investera i börshandlade produkter med fiktiva pengar men till verkliga börskurser. Vinnaren belönas med en 100 gram guldtacka samt titeln Sveriges bästa investerare.

Tävlingen arrangeras av Nordens ledande derivatbörs NGM. Att delta kostar ingenting och är helt riskfritt. Tävlingen sker med fiktiva pengar men med verkliga produkter till verkliga börskurser i en enkel och lättanvänd handelsplattform. Förstapriset är en guldtacka värd över 30 000 kronor sponsrad av Commerzbank, en bank som idag står för en betydande del av ETP-handeln i Norden.

Förutom guldtackan har deltagarna möjligheten att vinna andra fina priser, såsom en iPad Gold, Apple Watch, tradingböcker, en exklusiv penna och prenumerationer av analystjänster.

Börshandlade produkter  lika lätt som att köpa en vanlig aktie

Investerar-SM är, förutom en spännande tävling, även en riskfri möjlighet att lära dig handla med börshandlade produkter. Handeln inom detta segment ökar stadigt och det som gör dessa produkter så populära är dels den stora variationen av handelsbara tillgångar, dels att det finns produkter för alla typer av riskprofiler. Oavsett om du vill handla index, svenska aktier, råvaror, valutor eller amerikanska aktier, finns det börshandlade produkter som täcker ditt behov.

Vidare är enkelheten ett nyckelord. De flesta av Sveriges banker och internetmäklare erbjuder handel i börshandlade produkter, vilket gör dem lättillgängliga.

Utmana KAVASTU  en av tävlingens bloggare!

På tävlingssajten Investerar-SM.com kan deltagarna också ta del av utbildande artiklar och marknadskommentarer som hjälp för lyckade investeringsbeslut. Även den populära bloggaren Arne Talving, mer känd som KAVASTU, kommer medverka i tävlingen genom att delta i handeln samt blogga om sitt deltagande. Trots att KAVASTU inte är känd som en utpräglad trader kommer hans framgångar som investerare att göra honom till en intressant profil att följa. Vem vill inte slå en av Sveriges hetaste börstwittrare i en ärlig kamp?

– Under Investerar-SM tänkte jag leka lite med fiktiva pengar under tre oktoberveckor. Passar bra nu när jag inte är vidare aktiv på börsen. Här får jag chansen att under tre veckor testa med fiktiva pengar. Det passar väldigt bra att få lite ny kunskap när jag nu står utanför aktiemarknaden och inte är så aktiv. Hur det kommer att gå? Ingen aning. Mitt profilnamn i tävlingen blir det samma som jag har på twitter; KAVASTU. Kommer du att slå mig? Denna utmanande fråga avslutar Arne med på sin blogg.

Så här deltar du i tävlingen

Anmäl dig på tävlingens webbplats via länken nedan. Vid tävlingens start den 5:e oktober loggar du in på tävlingssidan och handlar sedan så mycket du vill under tre veckor. Den deltagare som ökat sitt kapital mest vid tävlingens slut vinner. Det finns också deltävlingar kallade Veckans raket, vilket kortfattat innebär att den deltagare som skapat den högsta procentuella utvecklingen under veckan vinner. Du kan dagligen följa ställningen och se hur du ligger till på Topplistan.

Besök tävlingens hemsida och anmäl dig på www.investerar-sm.com

Vill du lära dig mer? Besök då NGM:s utbildningssida.