Publicerad 5 mars 2021

Se Investerarafton från 10 mars

 

Onsdag den 10 mars var det dags för Investerarafton igen. Tre mycket spännande bolag bestående av Phoenix Biopower, FarmPharma och Freja eID presenterade sina verksamheter och framtidsutsikter. Det digitala eventet anordnades av Laika Consulting tillsammans med Direkt Studios och sändes live i Studio Direkts youtube-kanal, facebook-gruppen Aktier och på Investerarbrevet.se
Bolagsbeskrivningar

Phoenix BioPower utvecklar två revolutionerande tekniker; en ny gasturbinteknik och en ny teknik för högeffektiv biokraft. Phoenix Biopowers nya teknik, BTC, som kan producera dubbelt så mycket elektricitet från samma mängd bränsle jämfört med traditionell teknik. I kärnan av biokrafttekniken finns en ny gasturbinteknik, Top Cycle som har hög prestanda, är optimal för vätgasdrift samt har överlägsna prestanda för koldioxidinfångning. Med Bolagets nya teknikplattform; Top Cycle och BTC – Biomass-fired Top Cycle – förändras förutsättningarna för planerbar förnybar energi i allmänhet och kraftvärme i synnerhet.
Talare: Henrik Båge, vd

FarmPharma är ett farmaceutiskt bolag som är verksamt inom utveckling av hållbara veterinärprodukter. Bolaget tillverkar en unik kombination av artspecifika interferoner som är immunstimulerande proteiner och kan behandla och förebygga de flesta vanligt förekommande infektionerna orsakade av både virus och bakterier hos livsmedelsdjur. Produkten kommer att avsevärt minska behovet av antibiotikaanvändning som i sin tur bidrar till utveckling av antibiotikaresistens.
Talare: Igor Lokot, styrelseordförande och Irina Zaitseva, vd. Presentationen hålls på engelska.

Freja eID Group är ett IT-bolag. Bolaget är specialiserade inom erbjudandet av produkter inom identitetshantering, autentisering, informationssäkerhet, nyckelhantering och hårdvarukryptering. Bolagets kunder återfinns på global nivå och främst inom sektorerna bank, offentlig sektor och onlinetjänster. Utöver kärnverksamheten erbjuder bolaget diverse utbildningar inom arbetsområdet. Huvudkontoret ligger i Stockholm och bolaget gick tidigare under namnet Verisec.
Talare: Johan Henrikson, vd.