Publicerad 7 april 2021

Se Investerarafton från den 13 april


Tisdag den 13 april var det dags för Investerarafton. Två mycket spännande bolag bestående av Innenco och Plexian presenterade sina verksamheter och framtidsutsikter. Det digitala eventet anordnades av Laika Consulting tillsammans med Direkt Studios och visades live i Studio Direkts youtube-kanal, facebook-gruppen Aktier och på Investerarbrevet.se.Schema och bolagsbeskrivningar


12.30-13.00 – Innenco är en framväxande ledare inom forskning och utveckling av uppvärmning, kylning och energilagring för alla typer av byggnader. Innenco utvecklar, tillverkar och levererar energisnåla koncept till marknaden som minimerar driftskostnaderna, minskar effekttoppar och ökar inomhuskomforten. Konceptet består av två nyckelprodukter Active Elements och Innenco Smart Control. Active Elements är ett integrerat rörsystem i byggnads-konstruktionen liknande ett golvvärmesystem. Active Elements och byggnadskonstruktionen är anslutna till Innenco Smart Control, vilken ger värdefull data och kontroll och är kompatibel med artificiell intelligent systemdrift. Innenco genomför nu en emission inför en kommande notering.
Talare: Lennart Molvin, styrelseordförande.

13.00-13.30 Plexian är ett FinTech bolag som grundades 2017 med ett fokus på kunden baserat på möjligheter skapade genom ”open banking”. Plexians affärsmodell bygger på att konvertera redan existerande medlemmar hos partners med stora medlemsdatabaser, t ex Fitness24Seven, till användare av det egenutvecklade betalkortet Edge VISA. Kortet erbjuds i både virtuell och fysisk form och möjliggör datainsamling baserad på äkta transaktionsdata. För att maximera aktiveringen av betalfunktionen har Plexian överenskommelser med merchants om att erbjuda specifika erbjudanden kopplat till Edge. Plexian noteras på Nasdaq First North Growth Market den 14 april.
Talare: Staffan Mattson, vd.