Publicerad 27 april 2021

Hemnet stiger kraftigt i premiärhandeln


Idag, den 27 april, började Hemnet handlas på Stockholmsbörsen. Snabbt klättrade kursen uppåt med tvåsiffriga tal.


Dagen innan noteringen blev det klart att bostadsplattformen Hemnet blivit övertecknat och priset per aktie bestämdes till 115 kronor, vilket var det högsta priset i det preliminära intervall som hade satts till 95 – 115 kronor. Redan under den första timmen hade kursen varit uppe på drygt 170 kronor.

Erbjudandet bestod endast av befintliga aktier. Flera ägare, till exempel General Atlantic, Sprints Capital samt mäklare och mäklarfirmor, sålde en del av sina aktier.

Nyhetsbyrån Finwire skriver att det finns en övertilldelningsoption om att sälja ytterligare 1,79 miljoner aktier. Vid fullt utnyttjande av övertilldelningsoptionen utgör erbjudandet 19,68 miljoner aktier, vilket motsvarar 19,5 procent av aktierna i Hemnet. Värdet på erbjudandet uppgår till 2,26 miljarder kronor förutsatt att övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo.

General Atlantic och Sprints Capital kommer omedelbart efter erbjudandet och förutsatt att övertilldelningsoptionen nyttjas till fullo, kvarstå som Hemnets största aktieägare med 41,1 och respektive 11,8 procent av aktierna i Hemnet, skriver Finwire.