Publicerad 1 aug 2016

Håll konferensen i Afrika

Sydafrika lockar
Allt fler företag väljer att lägga sina konferenser och styrelsemöten utomlands. På senare tid har Sydafrika seglat upp som en het destination.

Sydafrika är känt för sin vackra natur och sitt rika djurliv, där till exempel safariresor lockar. Men landet är även världskänt för sin mat och de goda vinerna. På senare tid har allt fler företag valt att lägga konferenser och styrelsemöten i landet. 
– Intresset för Sydafrika ökar kraftigt. Förutom att landet har otroligt mycket att erbjuda så är det ingen tidsskillnad mellan Sverige och Sydafrika. Därmed slipper man jetlag och flygen går dessutom ofta över natten, berättar Staffan Boija på företaget Ninox som arrangerar resor till landet. 
– Det gör att Sydafrika faktiskt också passar bra för kortare besök, fortsätter Staffan Boija. 
Efter konferensen eller styrelsemötet finns en uppsjö av aktiviteter. Vissa ägnar sig åt Game drive, safari med bil, medan andra föredrar att vandra. Andra grupper ägnar sig åt team-building, studiebesök, middagar i naturen eller på bra restauranger. Önskemålen är många och varierar mellan företagen, enligt Staffan Boija. 
– Vi anpassar resorna efter företagens önskemål. En styrelse kan behöva arbeta ostört under en längre tid och då tar vi fram ett paket som passar, säger han och fortsätter: 
– Vi har tydligt sett att kreativiteten ökar när grupper kommer till nya oväntade platser. 
Ninox arrangerar resor för såväl stora som små grupper. Många väljer att lägga konferensen på anläggningen Bona Dea i Hermanus, en timme från Kapstaden. 
Kapstaden och omgivningarna runt omkring är fantastiska och något som man definitivt inte ska missa, berättar Staffan Boija 
Att den svenska kronan har stärkts mot den sydafrikanska valutan rand innebär att Sydafrika är prisvärt. Troligen har det medfört att även mer kostnadsmedvetna företag väljer Sydafrika.
Läs mer här.