Green Apps vd, Ninnie Wikström om notering

Green tech-bolaget förbereder notering

På rekordkort tid går Green Apps Technologies från startup till notering. Bolaget gör nu en pre-IPO och tar via crowdfunding in 6 miljoner kronor och planerar samtidigt för en listning under andra halvan av 2022.

Green Apps Technologies är ett snabbväxande green tech bolag inom naturlig hälsa och hållbar livsstil, en nisch som växer så det knakar. Bolaget nylanserade i fjol sin första plattform Ekoappen och redan under första kvartalet i år gjorde bolaget svarta siffror, vilket är ett år före den ursprungliga tidsplanen.

–Det är ett kvitto på att vi gör något viktigt som också är lönsamt; säger bolagets vd och grundare Ninnie Wikström.

Stark trend

Den starka trenden inom hälsa och hållbarhet gör att bolaget nu planerar för att lansera fler plattformar inom sitt område. Nästa steg blir en plattform som går djupare inom området och som ska nå en bredare publik. Utvecklingen av den nya plattformen, som väntas lanseras under första kvartalet 2022, är också huvudskälet till att bolaget nu tar in 6 miljoner kronor via crowdfunding.

– De pengar vi nu tar in ska räcka till utveckling av den nya plattformen samt till kostnader för kommande notering. Vi har hittills finansierat vår satsning via crowdfunding, vilket fungerat mycket bra. Vi kommer att fortsätta att utveckla vårt koncept med fler plattformar och i takt med att vi växer kommer det bli nödvändigt med en notering på någon av de mindre listorna, säger Ninnie Wikström.

Trots att nya Ekoappen bara funnits i drygt ett år har plattformen hundratusentals följare varje månad. Affärsidéen bygger på samarbeten med en rad olika influensers och kända varumärken inom branschen, som t ex Bättre Hälsa, Rosenserien och DR Sannas.

Snabbt genomslag

Den nya plattformen kommer ha en annan profil och en affärsmodell som bygger på prenumerationer. Ninnie Wikström räknar med att den snabbt kommer att få samma genomslag som Ekoappen.

– Intresset för naturlig hälsa och en hållbar livsstil är stort och samtidigt snabbt växande. Vi ser därför utrymme för att lansera fler plattformar. Konceptet är skalbart och vi ser även möjligheter till att växa internationellt, säger Ninnie Wikström.

Hon räds inte heller eventuell konkurrens:

– Vi brinner för naturlig hälsa och en hållbar livsstil och ju fler som engagerar sig desto bättre. Vi ser hellre samarbeten än konkurrens, även om vårt mål är att vara en av de ledande aktörerna. För att kunna vara det är det viktigt att vara lönsam och det tycker jag att vi bevisat att vi kan vara, säger Ninnie Wikström.

– Vi vill vara med och påverka och samtidigt vara ett bra val för investerare. Det ska gynna både hälsan, planeten och privatekonomin att vara en del av Green Apps Technologies, avslutar hon.

Läs mer om Green Apps Technologies kapitalanskaffning och delta i emission här!