Fundler fondavgifter
Fundler sänker nu sin förvaltningsavgift från 0,49 till 0,20 procent och blir billigaste fondroboten i Sverige. “Vi ska alla ha möjligheten till ett bra sparande över tid”, säger Ulf Ahrner, vd Fundler.

Publicerad 29 september 2020

Fundler halverar fondavgifterna– blir lägst i Sverige


En förvaltningsavgift på endast 0,20 procent innebär att Fundler, som med drygt tre års förvaltningshistorik kunnat ge positiv utveckling i samtliga portföljer, nu gör det till marknadens lägsta avgift.
– Efter tre år är vi redo att göra en nysatsning, där prisjusteringen är en del. Vi har också utvecklat vår app så att man kan swisha insättningar, och lanserat en webbversion, säger Ulf Ahrner, vd och grundare.


Läs mer om Fundler här

Fundler lanserades i juni 2017, som en av de första fondrobotarna på den svenska marknaden. Sedan dess har fondrobotar blivit allt populärare.

– En fondrobot är en digital tjänst som hjälper dig att automatisera ditt sparande. Du kommer igång enkelt och får en portfölj till låg kostnad som är anpassad till din risk och ditt sparmål, säger Ahrner och fortsätter:

– Fundler revolutionerar marknaden. Tack vare väl utvecklad teknik kan du som kund få rådgivning och förvaltning som är professionell och samtidigt helt oberoende. Vi på Fundler säljer varken egna produkter eller tar emot provisioner. Vår målsättning är att optimera utvecklingen av våra portföljer.

Högst avkastning i tre år

Fundler har idag över 50 000 användare och kan sedan starten för snart tre år sedan redovisa positiv avkastning i samtliga portföljer.

Fundler

– Senaste året har vi, även om vi räknar med den turbulenta våren 2020 då börsen varit skakig, en positiv avkastning. Vi jämför våra portföljer med konkurrenternas i samma riskklass, det som kallas riskjusterad avkastning – och vi har genomgående varit bäst i klassen, säger Ahrner.

Sänker avgiften från 0,49 till 0,20 procent

Med en stark marknadsposition går Fundler in i en ny fas. Fundler tar endast ut en avgift, förvaltningsavgiften, därtill kommer den underliggande fondavgiften. Alla andra tjänster är kostnadsfria.

– Efter tre år har vi vuxit oss starkare och kan sätta vår långsiktiga prisnivå. Syftet med en lägre avgift är att gynna kundernas sparande, menar Ahrner och fortsätter:

– Nu sänker vi avgiften från 0,49 till 0,2 procent för våra fyra populära Smart Index portföljer. Med den underliggande fondavgiften kommer den totala avgiften vara lägre än våra konkurrenters. För belopp över 25 miljoner är avgiften 0,15 procent.

Nästa nyhet: Specialportföljerna tillgängliga för alla

Portföljerna som får sänkt avgift är Fundlers fyra Smart Index-portföljer, som har fyra olika risknivåer. Totalt erbjuder Fundler sju portföljer.

– För våra tre specialportföljer – Global Framtid Potential, Högutdelande Potential och Real Vision Stabil – behåller vi avgiften på 0,49 procent. Samtidigt gör vi den bäst presterande, Global Framtid Potential, tillgänglig för alla sparare. Tidigare har minsta insättning varit 100 000 kronor i den portföljen, nu sänks beloppet till 500 kr, förklarar Ahrner.

Investera i Fundler även via webben

En annan nyhet är att Fundler lanserar en webbversion.

– Den innebär att du enkelt kan komma igång med ditt sparande och följa det via vår hemsida. Du behöver inte appen om du inte önskar det.

Samtidigt har Fundler utvecklat Fundlerappen för att öka dess användarvänlighet.

– En av nyheterna är att du nu kan göra insättningar via Swish för upp till 150 000 kronor, berättar Ahrner.


Läs mer om Fundler här

Är du intresserad av Fundler? Anmäl ditt intresse här.

Fakta om Fundler

• Med Fundler investerar du i fonder. Varje fond har placeringar i ett stort antal värdepapper, vilket innebär att du har en inbyggd riskspridning. Fundlers erfarna förvaltare väljer ut de bästa av marknadens 36 000 fonder till Fundlers sju olika portföljer. Sedan är det roboten som väljer rätt portfölj till dig utifrån ditt sparmål och din risknivå.

• Sedan starten 2017 har Fundlers portföljer högre avkastning än jämförelseindex, det vill säga portföljer med likvärdig risknivå.

• Du kan spara i Fundlers app eller på Fundlers webb. Du får automatiserad rådgivning och kvalificerad förvaltning och kan enkelt följa ditt sparande. Via appen eller webben sköter du också insättningar och uttag, du behöver inte göra några överföringar av pengar via din bank. Fundler skickar alla dokument till dig via e-post.Denna artikel är information från Laika Consultings kund. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.