Radarpar. Eva Trouin och Annou Bergfelt är programledare för Feminvestpodden.

Publicerad 1 jul 2016

Feminvest lanserar podd om sparande för kvinnor

Ny poddserie från Feminvest
Lagom till sommaren – och hängmattan – lanserar Feminvest sin nya poddserie om kvinnor och investeringar. Den första podden handlar om börsens svängningar och Brexit. Ett nytt avsnitt kommer att släppas varje torsdag, avsnitt som du enkelt kan ladda hem och ta med dig till stranden.

Målet med den nya poddserien är att inspirera kvinnor att lära sig mer om investeringsmarknaden, enligt Annou Bergfelt, projektledare för det kvinnliga investerarnätverket Feminvest som tillsammans med Nordnet står bakom poddarna. 
– Poddarna passar alla som på ett enkelt och trevligt sätt vill lära sig mer om investeringar. Vi intervjuar även investerare och intressanta profiler, berättar Annou Bergfelt. 
Programledare är Annou Bergfelt och Eva Trouin som är Sverigechef för Nordnet. I den första podden, som släpptes den 30 juni, pratar programledarna om varför börsen går upp och ned, om det är rea på aktier och om hur konjunkturen och börsen hänger ihop. 
Tradingprofil gästar studion
I det första avsnittet är poddgästen Anna Svahn, en 24-årig tradingprofil från Malmö. Hon har fått mycket uppmärksamhet för sin ”Fun fond” som har gått riktigt bra. 
– Anna berättar om hur hon resonerar kring sina aktieköp och hur det kom sig att hon en gång bestämde sig för att börja trada med aktier, berättar Annou Bergfelt.
Fler intressanta personligheter 
En ny podd kommer att släppas varje torsdag. Nästa podd handlar om bolagens utdelningar och vad som är viktigt att tänka på. Andra teman är bolagsanalyser, investeringsstrategier och hållbarhet. 
Kommande profiler som kommer att gästa Feminvest-podden är till exempel Amanda Lundeteg från stiftelsen Allbright, Anna Stenberg från Women Executive Research och Pingis Hadenius. 
En grundbult i Feminvest-podden är att utgå från lyssnarna. 
– Vi vill utveckla podden tillsammans med våra medlemmar. Alla är mer än välkomna att komma med förslag till oss, säger Annou Berfelt. 
Förslag kan lämnas på twitter (@feminvest_) eller på feminvest.nu. 
  • Fakta: Feminvest-podden 
  • Feminvest-podden är en podcast som fokuserar på kvinnor och investeringar. Det är en podd för dig som på ett enkelt sätt vill lära dig mer om investeringsmarknaden och inspireras av andra investerare och intressanta profiler. Programledare är Annou Bergfelt, Feminvest och Eva Trouin, Nordnet. Avsnitten släpps varje torsdag med start den 30:e juni och är cirka 30 minuter långa.