Publicerad 4 feb 2014

Emissionen övertecknad med 270 procent!


När NeuroVive stängde sin företrädesemission den 27 januari var den övertecknad med 270 procent! Nu undrar vi om det slagits ett nytt rekord på börsen? Mikael Brönnegård vd för bolaget berättar mer om emissionen som väckt ett imponerande intresse bland investerarna.

0
0
1
466
2472
Laika Consulting
20
5
2933
14.0

Normal
0

21

false
false
false

SV
JA
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normal tabell”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:12.0pt;
font-family:Cambria;
mso-ascii-font-family:Cambria;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Cambria;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Varför valde ni att genomföra emissionen?

– Vi ville resa kapital för att förbereda marknaden på den potentiella lanseringen av vår första läkemedelskandidat CicloMulsion för hjärtinfarkt under 2016. Dessutom ville vi bredda basen
av aktieägare och attrahera starka institutionella ägare till bolaget. Det med hjälp av en riktad nyemission och en emission med företräde för befintliga aktieägare

 

Hur har det gått då?

– Helt klart över förväntan, vi visste redan att det fanns ett
stort intresse inom läkemedelsbranschen men nu fick vi en bekräftelse på potentialen som även investerare ser inom produktportföljen. I den riktade emissionen gick flera tunga institutioner in och företrädesemissionen övertecknades till hela 270 procent. Det är ett styrkebesked och ett tecken på att vi är på rätt väg.

 

Kan det vara ett nytt
rekord på börsen?

– Jag kan inte historiken men en så kraftig överteckning är nog ovanlig. Vi
lyckades totalt ta in 120 miljoner kronor och kunde fullt ut utnyttja överteckningsoptionen om 10 miljoner kronor. Att vi dessutom kunde ha tagit in ännu mer kapital är ett bevis på att det går att lyckas med ett bra investerarcase i Europas kärva investerarklimat.

 

Vad tror du
framgångarna beror på?

– Många investerare börjar få upp ögonen för vår forskning, vilket kan bero på att vi blivit bättre på att tydliggöra potentialen i våra projekt. Under det senaste året har vi arbetat aktivt med vår informationsgivning och med våra investerarrelationer. Biokemisk forskning och läkemedelsutveckling kan också vara ganska svårt att förklara och vi har därför prioriterat vårt arbete kring kommunikationen. 

 

Vad innebär det för
aktieägarna?

– Det är en svår fråga, men jag hoppas naturligtvis att befintliga och nya aktieägare ser en ordentlig värdeutvecklingen framöver. Läkemedelsutveckling är alltid förenat med en viss risk men jag tror att det finns god anledning att tro att aktieägarna har gjort en lönsam affär. För vår del innebär dessutom 500 nya aktieägare att vi nått vårt mål avseende  att skapa en bred ägarbas.

 

Hur ser framtiden ut
för NeuroVive, vad är nästa steg?

– Emissionsresultatet visar på en stark tilltro till bolaget och vi kommer nu att göra vårt yttersta för att förvalta investerarnas förtroende på bästa sätt. Kapitalet från emissionen ger oss möjlighet att intensifiera marknadsförberedande aktiviteter och trycka på alla knappar inför den potentiella lanseringen av CicloMulsion. Vi ser också positivt på framtiden för alla våra läkemedelskandidater som samtliga har potential att lindra allvarliga och vanliga sjukdomstillstånd. 

Denna artikel är information från Laika Consultings kund. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.
Svenskt bolag stöper om industrin med grön gas


”Vi är nära nu”.

Med flera internationella kontakter och en unik och patenterad teknik att producera miljövänlig energigas står svenska Cortus Energy redo att möta en snabbt växande marknad. Bolaget räknar med två inkomstbringande affärer redan i år.