Publicerad 30 apr 2013

Danske Invests Horisontfonder aktiverar bekväma PPM-sparare


Många PPM-sparare ser sällan över sitt PPM-innehav, eller har valt enstaka fonder för länge sedan som kanske inte är lika attraktiva idag. Detta riskerar att leda till en sämre pension på sikt, och kan dessutom skapa oro för den som inte har tid att hålla sig ständigt uppdaterad. Danske Invest har därför lanserat en lösning för bekväma PPM-sparare som vill ha en aktiv förvaltning.

– Våra Horisontfonder, som finns i fem olika risknivåer, är ett enkelt sätt att bli aktiv i sitt PPM-sparande utan att själv behöva ta några investeringsbeslut. De är utformade som fondandelsfonder och ger spararen aktiv förvaltning i aktier och räntor över hela världen, säger André Vatsgar, vd för Danske Invest. 
Följ med när marknaderna utvecklas
När PPM-systemet lanserades blev en stor del av den svenska befolkningen fondsparare över en natt. Men att ha ständigt hålla uppsikt över olika marknader och balansera om sitt innehav är lättare sagt än gjort. Regioner som Asien och Afrika är under stark frammarsch samtidigt som många sparare tenderar att favorisera sin egen hemmamarknad. Horisontfonderna är däremot ständigt uppdaterade tack vare lokala förvaltare och ett kompetent team som väljer vilka regioner som ser mest lovande ut för tillfället. 
– De senaste åren har präglats av både utveckling och turbulens, vilket ger oss en fördel då vi handplockar förvaltare från hela världen. Vår filosofi är att de som lever och verkar på sin marknad är snabbare på att plocka upp aktuella trender då de får en naturlig känsla för vad som händer i regionen, fortsätter André Vatsgar. 
God historik sedan starten
De första Horisontfonderna lanserades redan 2002, och antalet fonder har utökats successivt i takt med att konceptet visat upp både god avkastning och erhållit fina fondbetyg. Idag finns det fem olika Horisontfonder med olika andel aktier och räntor, och de som funnits längre än tre år har alla fått minst 4 av 5 i betyg av Morningstar. Ett exempel på avkastningen är Horisont Aktie som investerar hela kapitalet i aktier och har visat upp en avkastning om hela 70 procent sedan lanseringen 2002.
Ett enkelt val
För den som vill investera i Danske Invests Horisont-fonder är det enkelt att komma igång. Fonderna finns valbara direkt i PPM-systemet, men de finns även tillgängliga hos de flesta distributörer av fonder såsom banker, försäkringsbolag och fondplattformar. 
– Horisontkonceptet kombinerar ett enkelt val utifrån risknivå med en kraftfull förvaltning i globala aktier och räntor. För den som vill ha en god diversifiering i sitt sparande och anser att en aktiv förvaltning kan göra skillnad är detta ett attraktivt alternativ som jag verkligen kan rekommendera, avslutar André Vatsgar.
  • Om Danske Invests Horisontfonder
  • Horisontfonderna är aktivt förvaltade fondandelsfonder med fem olika risknivåer som investerar i aktier och räntor över hela världen. De finns tillgängliga hos de flesta distributörer av fonder såsom banker, försäkringsbolag och fondplattformar.

  • Fondnamn                        PPM-kod
  • Danske Invest Horisont Ränta            732487
  • Danske Invest Horisont Försiktig         963462
  • Danske Invest Horisont Balanserad    927632
  • Danske Invest Horisont Offensiv         696658
  • Danske Invest Horisont Aktie          891804