Publicerad 28 apr 2016

BioStock Live Roadshow – uppskattat och välbesökt

Titta på Biostock Live Roadshow
BioStock Live hölls mellan den 20-28 april på tre orter i Sverige. Sex Life Science-bolag presenterade sina verksamheter inför en engagerad publik. Föreläsningarna följdes även i realtid av tusentals tittare via webbcast-appen Periscope. Här kan du ta del av presentationerna från de uppskattade och välbesökta eventen:

Webbcast: Se Monocls presentation från BioStock Live Roadshow
Monocl är ett managementkonsultbolag med fokus på Life Science. De hjälper till att stödja ledning och företags styrelsebeslut genom att skapa skräddarsydda lösningar och utmanande affärsfrågor samt genom att utforma strategier för att driva affärsutvecklingen framåt.

Webbcast: Se Aptahems presentation från BioStock Live Roadshow
Aptahem grundades våren 2014 för att kommersialisera en ny grupp av läkemedelskandidater för att förebygga sjukdomstillstånd som ger upphov till blockering av blodkärl som t ex stroke. Uppfinningen som Aptahem har patenträttigheterna till är baserad på 17 års forskning vid bland annat Lunds universitet med inriktning på en grupp av substanser kallade RNA-aptamerer vilka besitter anti-koagulativa mekanismer.

Webbcast: Se A1M Pharmas presentation från BioStock Live Roadshow
A1M Pharma utvecklar och kommersialiserar medicinska tillämpningar baserade på det kroppsegna proteinet A1M. Huvudfokus ligger för närvarande på behandling av havandeskapsförgiftning (preeklampsi) och njurskador.

Webbcast: Se Enoramas presentation från BioStock Live Roadshow
Det finns över en miljard rökare i världen varav hälften dör i förtid. Allt fler länder inför förbud och regleringar mot rökning och marknaden omsätter miljarder. Det svenska bolaget Enorama Pharma har utvecklat ett nikotintuggummi som gör det lättare för rökare att sluta. Bolaget ska börsnoteras och genomför en nyemission. Enorama har redan ingått avtal med en distributör som kommer att sälja nikotintuggummit till apotekskedjor i Europa.

Webbcast: Se NeuroVives presentation från BioStock Live Roadshow
NeuroVive är ett svenskt läkemedelsföretag som bedriver forskning och utveckling av mitokondrieskyddande läkemedel. Bolaget är noterat på Nasdaq Stockholm sedan 2013. NeuroVive har ett antal välutvecklade forskningssamarbeten med läkemedelsbolag och andra aktörer världen över.

Webbcast: Se Cyxones presentation från BioStock Live Roadshow
Cyxone är ett biomedicinskt bolag som utvecklar läkemedel baserat på en typ av naturliga växtproteiner, s.k. cyclotider. Cyclotidteknologin har förutsättningar att kunna ge nya läkemedel med fördelaktiga farmakologiska effekter på sjukdomar som idag saknar effektiva och säkra behandlingar.