Publicerad 1 mar 2017

Beställ sammanställning över fjolårets börsnoteringar

Investerarbrevet leder vägen
Börsvärlden har sammanställt hur 79 börsnoteringar – IPO:er – på den svenska marknaden utvecklades under 2016 och fram till slutet av januari i år. Resultatet visar att den som deltog i alla börsnoteringar har gjort en god investering. Investerarbrevet har hela sammanställningen som du kan beställa kostnadsfritt.

Mer långsiktiga investerare kan glädjas åt en medeluppgång på 45 procent, skriver Börsvärlden. Kursskillnaden är beräknad utifrån teckningspriset och aktiens utveckling fram till den 23 januari 2017. Bland vinnarna återfinns Dividend Sweden (460%), Invent Medic (377 %), Cellink (193 %), Plejd (215 %) och Raybased (209 %), se tabell.
Av de 13 bolag som har kursdubblats eller mer hade samtliga utom två en positiv första handelsdag, skriver Börsvärlden. 
Vinnarna den första handelsdagen
Med en uppgång på 311 procent var Raybased det bolag som steg mest under introduktionsdagen, enligt Börsvärlden. Andra bolag som utvecklades mycket starkt under den första handelsdagen var till exempel Crunchfish, Cellink och Gapwaves vars kurser rakade i höjden med drygt 100 procent
För aktörer med en mer kortsiktig placeringshorisont blev den genomsnittliga kursökningen + 14 procent under den första handelsdagen och 20 procent under den första handelsveckan för samtliga IPO:er i vår sammanställning, enligt Börsvärlden.
Börsvärlden fick idén till uppslaget via Nordens största aktieforum på Facebook, ”AKTIER”, där en Excel-sammanställning över noteringar presenterades i slutet av 2016. De kontaktade upphovsmannen, Oskar Lejonberg, som uppdaterade listan med resterande IPO:er under fjolåret och dessutom räknade han om kursutvecklingen med slutdata till och med 23 januari 2017. I beräkningen tog man endast med de IPO:er som gick att teckna via Nordnet och totalt rör det sig om 79 bolag.
 
Så beställer du listan över IPO:er
Vill du få hela listan? Vänligen fyll i dina uppgifter nedan: